vineri, 29 aprilie 2011

CE MAI FACE LOGANUL NOSTRU?


Indienii reinventeaza Loganul
   Producatorul auto indian Mahindra a anuntat lansarea unui nou model de automobil, intitulat Verito. Acesta reprezinta, de fapt, versiunea rebranduita a Loganului.
   Noul model a fost construit pe baza colaborarii dintre Renault si M&M. Acestia au infiintat in 2005 o companie comuna, Mahindra Renault, ce avea drept scop construirea modelului Logan in India.
Francezii s-au retras insa din afacere in aprilie 2010. Indienii nu au renuntat insa la idee, motiv pentru care au continuat dezvoltarea modelului.
   Principala diferenta dintre Logan si Verito o reprezinta... sigla. In rest, modelul este un Logan rebranduit, ce beneficiaza de acelasi design general, sistem de propulsie si transmisie furnizat de Renault.





   Pentru a accentua "originalitatea" modelulului, indienii au adus, totusi, cateva modificari minore la nivel stilistic. Pretul noului model va fi cuprins intre 7.400 si 8.600 euro, in aceleasi limite ca si modelul "clasic" Logan.
     Indienii au anuntat ca vor lansa si o noua versiune a modelului, ceva mai scurta, pentru a se incadra in legislatia locala. Aceasta prevede taxe de 10% din valoarea autovehiculului pentru masinile mai mici de 4 metri si de 22% pentru cele mai mari.
    Logan a fost lansat in India in aprilie 2007, indienii si francezii asteptandu-se la vanzari de 30.000 unitati/anual. Cifra nu a fost atinsa deocamdata.
  Sper ca doar le ansambleaza.Doamne fereste sa se apuce de facut si piese sau componente!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu