luni, 17 aprilie 2017

Norvegia -promotor al masinilor electrice

  Daca la noi inceputul este cat se poate de timid si abia anul acesta statul a luat masuri de stimulare in acest segment de piata,in alte tari acest vis devine realitate.
   Astfel,Norvegia încearcă să devină prima țară în care să se comercializeze doar mașini ecologice electrice. Potrivit ultimelor dezbateri din societatea nordică, parlamentarii norvegieni și populația își doresc ca nicio maşină cu motor termic să nu mai fie vândută pe piața locală până în 2025.
   Deja în acest moment, în Norvegia se vinde o maşină cu emisii zero la fiecare trei maşini cu motoare clasice, ceea ce este un aspect încurajator pentru planurile nordicilor. Comitetul de Energie şi Mediu din Norvegia propune o revoluţie ecologică care prevede, printre ale măsuri, interdicția de a vinde mașini noi pe benzină sau diesel până în 2025.
   Planul va începe să fie implementat încă din acest an, când toate vehiculele cumpărate de autorităţile norvegiene vor trebui să fie electrice. Transportul în comun din Norvegia se va alinia la standardele cu emisii zero până în 2020, iar taxiurile vor fi şi ele full-electrice până în 2022.
   Cel mai vandut model pe piata norvegiana provine de la Tesla motors,care se afla deja la a treia generatie tehnologica in domeniul masinilor electrice.
   Asteptam sa vedem daca se vaimpune pe piata si modelul Zoey a celor de la Renault.Deocamdata pretul ridicat si reteaua inexistenta de statii de incarcare reprezinta cel mai mare impediment pentru dezvoltarea acestei piete la noi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu