joi, 27 octombrie 2011

cauciucuri pentru opel astra

   De cand cu noua lege care prevede obligativitatea cauciucurilor de iarna,tot caut anvelope pentru opelul meu. a venit echipat cu cauciucuri Dunlop 195/60/R15.din pacate este o dimensiune imposibil de gasit,doar pe net,si la niste preturi exorbitante.m-au enervat enorm si ,,baietii "de pe la vulcanizari,care i-mi spuneau ca nu exista dimensiunea asta ,care ca daca iau altceva nu-mi intra pe geanta.
    Cum spuneam intr-un articol precedent, a doua cifra reprezinta un procent,adica 60%din latimea anvelopei.pana la urma am achizitionat anvelope 195/65/R15,si se adapteaza perfect pe genti , doar inaltimea este putin mai mare .nu se modifica tinuta de drum sau stabilitatea masinii.la opel astra clasic II se potrivesc perfect gentile de logan,au aceeasi distanta intre gaurile de la prezoane.
  In momentul in care puneti noile anvelope,datorita faptului ca acestea sunt putin mai mari,vitezometrul masini dv va indica mai putin decat viteza reala (decalajul creste odata cu viteza de deplasare) acest decalaj poate fi eliminat prin recalibrarea bordului..de asemenea trebuie sa verificati ca in cartea de identitate sa aveti adaugata noua dimensiune.
    Un alt  mod de echipare acceptat de producator este cel cu anvelope 185/70/R14.in acest caz se impune inlocuirea gentilor.acaestea au un pret aproximativ cu al noilor anvelope.aceasta dimensiune este si mai greu de gasit decat cea originala a masinii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu