joi, 5 mai 2011

masinile electrice,o treaba ce devine serioasa(dar o tratam romaneste)

   Romania este interesata im promovarea si producerea vehiculului electric, un pas important putand fi constituit de atragerea fabricatiei de componente pentru masini electrice la centrul Renault de la Titu, in urmatorii 2 ani, se arata in Programul National de Reforma 2011-2013, adoptat de Guvernul Romaniei si transmis la Comisia Europeana.

Documentul retine ca Renault a dezvoltat, in cadrul aliantei Renault - Nissan, vehicule electrice de doua tipuri: masini la care bateria trebuie incarcata la reteaua electrica si automobile la care bateria se poate schimba in statii special amenajate. Inclusiv pentru dezvoltarea tehnologiei automobilului electric in Romania, Executivul de la Bucuresti,prin Ministerul Economiei si prin Agentia Nationala de Cercetare Stiintifica de la Ministerul Educatiei, vrea sa elaboreze pana la jumatatea anului 2012 Strategia nationala in domeniul inovarii. O alocare bugetara de 2 milioane de lei va fi facuta pentru elaborarea strategiei  in cadrul careia o atentie speciala va fi acordata masurilor de sprijin pentru infiintarea unor clustere  tehnologice, orientate spre domenii de inalta tehnologie, in sectoare strategice (de exemplu: energie, transporturi-industria automobilului electric), potrvit PNR 2011-2013, relateaza surse din cadrul guvernului.
    In concluzie,desi se pare ca vom avea parte de o revolutie in acest domeniu,noi facem strategii.Adica vom pierde startul.Noroc cu francezii.Sunt tare curios daca cei care fac strategiile astea stiu la ce foloseste o bujie.(Rezolvare gen ,,frunzulita" dnei Udrea).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu