marți, 28 martie 2017

Becuri cu xenon

   Iluminarea HID (High Intensity Discharge) nu are la baza un filament ci creeaza lumina prin aprinderea unei descarcari electrice intre 2 electrozi cu quartz aflati in interiorul capsulei umplute cu gaz xenon. Ca si in cazul celorlalte forme de iluminare prin descarcare in gaz, becul cu xenon are nevoie de un starter pentru o aprindere rapida si necesita un ballast electronic pentru a functiona corespunzator.Vanzatorii prezinra cateva avantaje ale acestor becuri pe care le voi comenta.
Luminozitate mare
    Lumina generata de becurile HID Xenon poate fi de pana la 3 ori mai mare fata de cea obtinuta in cazul becurilor cu halogen. Astfel becurile HID Xenon acopera o suprafata cu cca 300% mai mare, ceea ce reprezinta un real beneficiu pentru conducatorul auto, oferindu-i acestuia conditii de siguranta rutiera sporite, precum si o viziune mai buna asupra traseului.Acest fapt este adevarat,dar poate fi si un impediment pentru dumneavoastra,deoarece o luminozitate prea mare poate incomoda ceilalati participanti la trafic.Trebuie acordata o mare atentie mai ales asupra reglarii acestora deoarece poate duce la orbirea soferilor din sens opus si provocarea unor grave accidente.
Functionalitate de durata
     Durata de viata a unui bec xenon este de 10 ori mai mare decat a unui bec cu halogen, adica peste 2500 de ore de functionare.Asupara acestui lucru este mult de discutat.Kiturile ieftine care au invadat piata au o duarata de viata mult mai mica.Trebuie acordata o atentie deosebita mai ales balasturilor care pot crea interferente cu echipamentul electric al masinii.Ele pot bruia echipamentul audio ,iar in cazuri mai grave pot detriora ECU masinii.
Instalare usor de realizat
    Instalarea se face prin simpla inlocuire a becurilor cu halogen cu instalatia xenon. Nu necesita modificari ale instalatiei originale de pe autovehicul. Se poate oricand reveni la vechea instalatie cu halogen sau se poate muta instalatia pe alt autovehicul prin simpla demontare a ei si remontarea pe noul autovehicul.
      Becul HID Xenon este o alegere buna atunci cand intentionati sa imbunatatiti sistemul de iluminare    al masinii dvs., astfel beneficiind de o lumina mai puternica si de un consum energetic mai mic. Tehnologia HID Xenon va poate ajuta sa economisiti peste 25% din energia consumata in cazul clasicelor becuri cu halogen.
Multi dintre producatorii de masini ai momentului recunosc beneficiile evidente ale farurilor HID Xenon si folosesc aceasta tehnologie pentru echiparea modelelor aflate in fabricatie. Tot acestia apreciaza ca, in curand, iluminarea de tip HID Xenon va deveni un standard in industria de automobile din intreaga lume.
Trecerea de la becurile obisnuite la cele HID Xenon va conduce la imbunatatirea vizibilitatii pe timp de noapte si/sau pe timp de ceata, si nu in ultimul rand va face sa va simtiti mai increzator in spatele volanului.
Cel mai surprinzator este faptul ca un kit HID Xenon este foarte usor de instalat. Acestea au fost montate pe mai multe tipuri de autovehicule, astfel ca includ toate componentele si accesoriile necesare realizarii instalarii.Aici trebuie sa mentionez faptul ca in momentul in care cumparati un kit de xenon trebuie sa verificati si daca el cotine adaptoarele pentru becuri.Lipsa acestora poate face ca sa nu puteti monta kitul pe masina,decat folosind improvizatii destul de periculoase.
    In concluzie trebuie cantarita bine decizia de a monta un astfel de sistem pe masina,deoarece un kit de o calitate slaba poate crea mai multe prejudicii si disconfort decat beneficii.Acordati o mare atentie alegerii kitului pe care doriti sa-l instalati si nu va bazati doar pe reclamele prezentate de vanzator.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu