miercuri, 10 ianuarie 2018

Piese auto second-hand

    Imediat dupa cumpararea masinii noi,valoarea acesteia incepe sa scada.Pe timpul garantiei, reparatiile sunt facute numai cu piese noi OE sau OEM conform specificatiilor producatorului.Bineinteles ca si dupa iesirea din garantie ar fi preferabil ca sa folosim piese de aceeasi calitate ,dar asa cum spuneam intr-un articol anterior pretul acestoara este cel mai ridicat. Apare astfel ca oportunitate de cost scazut utilizarea pieselor second-hand.
   Chiar daca ne dorim ca autoturismul  sa functioneze cu piese noi, scoase din cutie, daca suntem constarnsi sa facem reparatii cu un buget cat mai mic, utilizarea pieselor second-hand prezinta cateva avantaje. Iata cateva din acestea .
     Pretul mai mic al pieselor second-hand este principalul avantaj.
Fiind la a doua utilizare, piesele auto second-hand sunt mai ieftine decat cele noi. Desi nu au  garantia producatorului asupra lor, o reducere sensibila a pretului de achizitie poate ajuta sa la efectuarea mai facila a reparatiei. Nu toate componentele sunt pretabile achizitiei SH. Cele care tin de siguranta masinii si a pasagerilor ar fi bine sa fie inlocuite cu elemente noi,asupra caroara sa avem garantia functionarii in cazul unui eveniment neplacut.
      Un alt avantaj al pieselor second-hand este faptul ca in general sunt piese de prim montaj folosite de marca producatoare.In acest fel evitam neplacuta situatie de a cumpara piese noi,care au un pret tentant,dar care sunt contrafacute.Odata montate aceste piese nu mai pot fi returnate si ne gasim in situatia de a demonstra ca au avut un defect de fabricatie ,ceea ce inseamna timp pierdut si o intarziere a finalizarii reparatiei. Piesele contrafacute seamana izbitor cu cele originale,dar pentru scaderea pretului se folosesc materiale mult mai slabe care nu au propritatile cerute de producatorul auto.De asemenea finisarea acestora poate fi neglijenta, cat si erori privind cotele acestora care apar ca urmare a lipsei controlului de calitate final.
      Un alt atu al pieselor scond-hand este constituit de faptul ca pretul acestora este in general negociabil,astfel incat daca vom cumpara subansambluri mai mari pretul acestora va fi mai competitiv.
      Deloc de neglijat este faptul ca in cazul elementelor de caroserie (aripi,capote,manere usi,bara fata,bara spate,etc) le putem achizitiona vopsite in culoarea originala a masinii, ceea ce va scurta considerabil durata reparatiei cat si costul acesteia.
      Totusi ,daca optam pentru aceasta solutie ,de achizitie a pieselor second-hand trebuie sa respectam cateva reguli pentru a ne feri de surprize neplacute.
     Prima regula este de a identifica foarte bine piesele ce le inlocuim,Trebuie sa avem pe cat posibil codurile de pe ele astfel incat sa le putem compara cu cele pe care vrem sa le cumparam.Este bine sa se evite cumpararea pe baza unor informatii vagi sau sfaturile unor persoane neavizate.Verificati pretul componentelor pe care doriti sa le achizitionati la cateva magazine online.,si comparati pretul pieselor sh cu cele noi.Se intampla de multe ori sa platiti scump comoditatea de a va informa asupra pretului.
      Inainte de a plati informati-va asupra politicii de retur de la vanzator.Neputand fi probate si neavand nici garantie,pot fi defecte iar vanzatorul sa refuze returnarea pretului.Nu va lasati inselati de garantiile verbale ale vanzatorului,de obicei acestia va spun doar ceea ce doriti sa auziti,dupa care i-si schimba complet atitudinea in cazul aparitiei problemelor la montaj.
     Evitati vanarea chilipirurilor.Vanzatorii speculeaza din plin aceasta apetenta pentru chilipiruri,oferindu-va preturi foarte mici dar evitand complet sa va ofere cea mai mica garantie de returnare a banilor in caz ca piesa nu este buna.Personal ,optez pentru achizitia pieselor sh de la firme de dezmembrari,care dau toate informatiile de contact si au un feedback cat mai bun.
     In cazul in care faceti achizitia online ,cereti ca trimiterea sa fie cu verificare la livrare .Cand stabiliti pretul stabiliti si cine plateste taxele la curier,deoarece acestea nu sunt deloc neglijabile in cazul trimiterilor mai mari.
        Va doresc numai  bine !
   

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu