duminică, 27 februarie 2011

din nou despre adsense

am primit un comentariu la articolul meu despre adsense,prin care un binevoitor i-mi atragea atentia ca google poate prelungi pana la sase luni termenul in care iti aproba contul .de buna credinta am recitit de cateva ori regulamentul si termenii&conditii,dar nu am gasit nici o referire la aceasta perioada.nu ramane decat sa astept,cred ca mai degraba este o perioada de supraveghere ,ceva de genul asta.oricum mi-am pierdut cumva interesul pentru chestia asta.cam aceeasi problema este si cu facebook si twitter.pe facebook vad o multime de poze din vacantele unor tipi pe care nu-i cunosc si nici nu am vreo sansa sa-i cunosc,si nici nu sunt curios cum i-si petrec ei viata.ar trebui sa fiu entuziasmat de asa ceva?de ce?fereasca sfantu sa incerci sa iei legatuara cu cineva ca trebuie sa inghiti o portie intreaga de reclame care de care mai nefolositoare.cat despre twitter ,tare mult as vrea sa vad un studiu de caz ,sa vad cum a reusit cineva sa-si promoveze afacerea ,cu cat ia crescut cifra de afaceri stand si dand twet.
   mai insist cat mai am timp liber,dar sincer mi-a lasat un gust foarte amar,de chestie care consuma mult timp si nu ai nici un rezultat.mai degraba am ceva rezultate cu messenger,decat cu retelele astea sociale,iar din ce am citit pe la altii se pare ca nu sunt singurul care am aceasta parere.
   o zi cu mult soare si sa fie primavara cat mai repede!

vineri, 25 februarie 2011

MODUL INCHIDERE CENTRALIZATA CU CHEI BRICEAG PE VW POLO

    IERI AM AVUT PARTE DE O NOUA SURPRIZA.A VENIT UN CLIENT CARE ATINUT MORTIS SA-I VAND UN MODUL DE INCHIDERE CENTRALIZATA CU CHEI BRICEAG PENTRU UN VW POLO.NECAZUL A FOST CA OMUL VREA SA-L INVAT SI CUM SE MONTEAZA ,SI N-AR FI FOST NIMIC ,DAR TIPUL NU AVEA NICI CEA MAI MICA IDEE DESPRE ASA CEVA.AM TOT INCERCAT SA-I EXPLIC DAR NIMIC.I-AM DAT O SCHEMA CUM S-AR LEGA SI A RAMAS CA MA SUNA SUNA ASTAZI SA-MI SPUNA CE A FACUT.NU STIU CE AVEA DE GAND SI CU CE I-A GRESIT MASINUTA AIA ,DAR ERA OROPSIT TARE PE EA.DACA L-AM VAZUT ASA DE HOTARAT NU L-AM BATUT LA CAP SA RENUNTE ,INSA O SA-L AJUNGA MAI SCUMP SA REMEDIEZ CE A GRESIT.TIPUL PAREA DESTUL DE PERSEVERENT,ASA CA MA ASTEPT SA FACA CINE STIE CE DANDANA.PE DE ALTA PARTE NU AVEA NICI CEA MAI MICA DOTARE,DECAT MULTA BUNAVOINTA.A AFLAT CU STUPOARE CA POLO ARE UN SINGUR FIR PE CARE SE TRANSIMIT AMBELE COMENZI DE INCHIDERE-DESCHIDERE.GATA,O ZI BUNA!

joi, 24 februarie 2011

CUM SE ACTIVEAZA ADSENSE?

  SUBIECTUL DE AI NU ARE NICI O LEGATURA APARENT CU ATELIERUL SAU CU LUCRARILE  EFECTUATE . APARENT , PENTRU CA LOGICA BLOGULUI ERA SA VERIFIC DACA SUNT PERSOANE INTERESATE DE UN ASTFEL DE BLOG  ,SA ACTIVEZ ADSENSE SI ULTERIOR SA-L PROMOVEZ PRIN ADWORDS. DRAGALASII DE LA GOOGLE MA TIN IN STEND-BY DE VREO LUNA DE ZILE ,M-AU TRAS PE LINIE MOARTA CUM S-AR SPUNE .BINE CA SE IMPLEMENTEAZA ADSENSE IN TOATE BLOGURILE DESPRE MITE SI FRUNZE CAZUTE !CEVA CONCRET DUPA MINTEA LOR NU AR AVEA SUCCES .SI UITE  ASA PRIMIM O GROAZA DE SPAM ,DE RECLAMA AIURITOARE.
 O ZI BUNA!
PS:ARE CINEVA VRE-O SUGESTIE?

miercuri, 23 februarie 2011

DECODARE CASETOFON,CD PLAYER,MP3

    PENTRU CASETOFOANELE DE PE MARCILE VOLKSWAGEN,SEAT,AUDI,SKODA, PRODUSE DE FIRMELE PHILIPS SAU BLAUPUNKT,TIPURILE ALFA, BETA SAU GAMMA IN CAZUL IN CARE NU AVETI CAR-PASSul MASINII ,UNDE  ESTE TRECUT CODUL DE SECURITATE AL CASETOFONULUITREBUIE SA APELATI LA UN ATELIER PENTRU DECODARE, DEOARECE ESTE IMPOSIBILA DECODAREA LOR DUPA SERIAL. DACA INTRODUCETI CODUL GRESIT ,AFISEAZA SAFE ,PRIMA DATA 1 MINUT ,DUPA A DOUA INCERCARE GRESITA SE BLOCHEAZA TIMP DE O ORA SI TREBUIE SA STATI CU CONTACTUL PUS PENTRU AL DEBLOCA,IN ASA FEL INCAT PE DISPLAY SA APARA 0000.
SE INTRODUCE CODUL DIN NOU DE LA TASTELE 1234 SI SE CONFIRMA CU TASTA 6.IN CAZUL DECODARII IN ATELIER SE POATE RESETA SI CONTOARUL DE INCERCARI GRESITE (NU MAI ESTE NECESAR SA TINETI APARATUL ALIMENTAT).LA UNELE MODELE SE POATE ANULA COMPLET CODUL DE SECURITATE PRIN RESCRIEREA SOFTULUI DIN MEMORIA CASTOFONULUI.

luni, 21 februarie 2011

OPEL VIVARO -NU AFISEAZA VITEZA SI KILOMETRAJUL

 

     OPEL VIVARO , CA SI MULTE ALTE MASINI APARUTE RECENT PREIA SEMNALUL NECESAR CALCULARII VITEZEI DE LA SENZORII ABS . SEMNALUL TRECE PRIN RETEAUA MULTIPLEX A MASINII SI APOI LA VITEZOMETRU ,CARE IL PRELUCREAZA SI-L AFISEAZA I FORMA FINALA . DIAGNOSTICAREA SE FACE CU CLIP ,FOLOSIND  DIALOGSYS . DACA APARE EROAREA D 095 ,  VITEZOMETRUL NU INDICA NICI O VITEZA ,IAR KILOMETRAJUL STA PE LOC . D095 INDICA LIPSA SEMNALULUI DE LA SENZORUL ABS . CAUZELE POSIBILE SUNT RUPEREA LEGATURILOR DE LA ABS (ATUNCI TREBUIE SA SE APRINDA SI BECUL CARE INDICA ABS DEFECT) SAU INTRERUPEREA CAI MULTIPLEX ,CARE ESTE MULT MAI DIFICIL DE REMEDIAT.

duminică, 20 februarie 2011

in atelierul de electrica auto

Posted by Picasa

DACIA PAPUC LA 300.000 KM

   AM AVUT DE CURAND IN ATELIER UN PAPUC DROP-SIDE CU 300.000KM IN BORD. MASINA ESTE DIN 2003 SI PROPRITARUL SE OCUPA DE CONSTRUCTII ASA CA NU A FOST MENAJATA DE LOC . II FELICIT PE CEI DE LA RENAULT ,CHIAR DACA MOTORUL A INCEPUT SA CONSUME ULEI (SCOATE FUM PE LA EPURATOR) PORNESTE LA PRIMA CHEIE SI ARE INCA DESTULA VLAGA IN EL . INCA MERG TOATE DOTARILE PE EL ,INCLUSIV CASETOFONUL ORIGINAL .ASTA DA FIABILITATE . OMUL VENISE CA NU-I MAI MERGEAU PROIECTOARELE ,SE ARSESERA AMBELE BECURI .

vineri, 18 februarie 2011

ALARMA PE BMW 316 din 94     INCA O DATA AM DEMONSTRAT CA SE POATE PUNE ALARMA CLASICA PE BMW , NU NEAPARAT CN-BUS CUM RECOMANDA CEI DE LA REPREZENTANTA . AM MONTAT O ALARMA EAGLEMASTER SI FUNCTIONEAZA PERFECT . MASINA PE CARE AM MONTAT-O ERA ECHIPATA CU SENZORI DE CURENT ASA CA PENTRU A REALIZA FLASHURILE DIN SEMNALIZARE LA ARMARE-DEZARMARE  SE MONTEAZA  PATRU DIODE DE SEPARARE CORESPUNZATOARE FIECAREI LAMPI IN PARTE .CULORILE FIRELOR  SUNT ALBASTRU CU TRESA MARO PENTRU DREAPTA SI ALBASTRU CU TRESA GALBENA PENTRU STANGA . COMENZILE DE INCHIDERE SI DESCHIDERE SUNT NEGATIVE SI SE CUPLEAZA PE FIRUL  ALB CU TRESA NEAGRA SI FIRUL ALBASTRU CU TRESA ROSIE DIN FILONUL CARE VINE DIN PORTIERA . CUPLAREA SE FACE PRIN INTERMEDIUL UNOR RELEE ALTFEL INCHIDEREA NU MAI FUNCTIONEAZA DIN CHEIE . SENZORUL DE USA DESCHISA SE CUPLEAZA PE FIRUL MARO AL PLAFONIEREI CARE VINE DIN MODULUL DE COMANDA AINCHIDERII CENTRALIZATE . PENTRU MONTAREA ALARMEI SE FOLOSESTE DESCHIDEREA DIN PARTEA DREAPTA A MASINII  PRIN CARE SE TRECE FIRUL CARE ALIMENTEAZA ALARMA .

marți, 15 februarie 2011

comutator usa deschisa golf IV

     COMUTATORUL DE LA GOLF IV SE AFLA INCORPORAT IN BROASCA USII. EL DA SEMNALUL  PENTRU USA DESCHISA SI ESTE NECESAR IN MOMENTUL MONTARII UNEI ALARME , ALTFEL ALARMA NU VA SESIZA FORTAREA USII PE CARE  ACESTA ESTE DEFECT . TOT PRIN INTERMEIUL ACESTUI COMUTATOR SE FACE COMUTATOR SE COMANDA BECUL DE PE USA .LA ACEST BEC ,PLUSUL ESTE APLICAT LA PUNEREA CONTACTULUI , IAR MASA SE APLICA PRIN INTERMEDIUL COMUTATORULUI ,IN MOMENTUL DESCHIDERII USII . ARE FORMA UNUI MICROSWITCH ,SI ESTE ACTIONAT DE O CAMA A BROASTEI CARE ELIBEREAZA BUTONUL DE COMANDA IN MOMENTUL DESCHIDERII USII . ESTE IEFTIN ,IN JUR DE 8LEI ,INSA MANOPERA DE SCHIMBARE A LUI ESTE DESTUL DE PIPERATA ,60LEI.AM FOST INTREBAT DE CE ASA DE SCUMP ,SI DUPA CE CLIENTII AU VAZUT DESPRE CE ESTE VORBA SAU CONVINS CA ,DIN CONTRA ESTE ,CHIAR IEFTIN . PENTRU A SCHIMBA ACEST MICROSWITCH ,SE DEMONTEAZA PANOUL USII RESPECTIVE ,DUPA CARE SE DEMONTEAZA MACARAUA . MACARAUA ESTE DISPUSA PE UN PANOU METALIC ,IAR IN MOMENTUL DEMONTARII EI SE SCOATE INCLUSIV GEAMUL ,ALTFEL EXISTA RISCUL DE AL SPARGE . DUPA ACEEA SE TRECE LA DEMONTAREA BROASTEI .DURATA OPERATIUNII ESTE DE 2,5 LA 3 ORE .
    O ZI BUNA!

luni, 14 februarie 2011

INDEX PRESCURTARI SI IDENTIFICARE DUPA COD VIN

 SUNT INTREBAT ADESEORI DEPRE SEMNIFICATIA ANUMITOR PRESCURTARI FOLOSITE IN DOMENIU. AM FACUT UN MIC INDEX CU CELE MAI UZUALE ,CARE POATE FI COMPLETAT:
MAP - Manifold Absolute Pressure
ABS - Antilock Braking System
ESP - Electronic Stability Program
TCS / TC - Traction Control (System)
ASR - Anti Skid Regulator (anti scartz la demaraj)
SRS - Supplementary Restraint System (=airbag)
EBD - Electronic Brakeforce Distribution (reglare electronica a distributiei fortei de franare pe spate/fata)
EGT - Exhaust Gas Temperature (temp.gazelor de esapament)
ECT - Engine Coolant Temp (temperatura lichidului de racire)
DTC - Detected Trouble Codes (coduri de eroare detectate)
VNT - Variable Nozzle Turbine (turbina cu geometrie variabila)
EGR - Exhaust Gas Recirculation (recircularea gazelor de esapament)
MAF - Mass Air Flow (debit de aer)
CCV - Crank Case Ventilation (aerisirea gazelor de crater)
OBD - On Board Diagnostic (conexiune de diagnoza)
TDC - Top Dead Center (punctul mort superior)
COI - Commencement Of Injection (inceputul injectiei)
IQ - Injected Quantity (cantitatea injectata)
IDENTIFICAREA DUPA CODUL VIN LA VW
Vehicle Indentification Number

DIGIT: 1 1 1 1 1 1 1 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7
---------------------------------
EXAMPLE: W V W D B 4 5 0 5 L K 2 4 5 6 7 8
---------------------------------
WMI.. VDS........ VIS............

WMI = World Manufacture Index
VDS = Vehicle Descriptor Section
VIS = Vehicle Identifier Section

1 - Manufacturing Country
W - Germany
1 - USA
3 - Mexico
9 - Brazil

2 - Manufacturer
B - VW of Brazil
V - Volkswagen

3 - Vehicle Type
1 - Pickup
2 - MPV (Multi Purpose Vehicle)
W - Passenger Car

4 - Series

1987 - 93 Fox
A - 2 Door Basic
B - 2 Door Economy
C - 2 Door Custom
D - 2 Door Wagon
G - 4 Door Custom

1985-95 Golf
B - 2 Door Custom
D - 2 Door Sport
D - 2 Door GTi
F - 4 Door Custom
H - 2 Door GTi 16V
K - 4 Door Golf III

1985-95 Jetta
K - 2 Door Base
M - 2 Door Custom
P - 4 Door Base
R - 4 Door Custom GL / Caret / Economy
S - 4 Door GLS / Custom
T - 4 Door GLI / GLX

1983-95 Rabbit / Cabriolet
A - 2 Door Base
B - 2 Door Custom (1992-93)
C - 2 Door Custom (1983-91)
D - 2 Door Carat
E - 2 Door Etienne Aigner

1983-88 Quantum
A - 1983-88 2 Door Basic
B - 1983-88 2 Door Custom
C - 1983-88 2 Door Deluxe
D - 1983-88 2 Door Sport
E - 1983-88 4 Door Basic
F - 1983-88 4 Door Custom
G - 1983-88 4 Door Deluxe

1983-88 Scirocco (USA) 1983-89 Scirocco (Canada)
A - 1983-88 2 Door Basic (USA)
A - 1983-89 2 Door Basic (Canada)
B - 1983-88 2 Door Custom (USA)
B - 1983-88 2 Door Custom (CAnada)
C - 1983-88 2 Door Deluxe (USA)
C - 1983-89 2 Door Deluxe (Canada)
D - 1983-88 2 Door Sport (USA)
D - 1983-89 2 Door Sport (Canada)
B - 1983-88 2 Door Custom (USA)
B - 1983-88 2 Door Custom (Canada)

1990-94 Corrado(USA)
D - 1990-92 2 Door Sport
E - 1992-94 2 Door SLC

1995 Corrado (Canada)
E - 1995 2 Door SLC

1983--92 Vanagon
X - 1983-88 Kombi
Y - 1983-92 Bus (Vanagon)
Z - 1983-92 Camper

1992-95 EuroVan
H - EuroVan CL
K - EuroVan GL

1990-95 Passat
C - 4 Door GLS
D - 4 Door Wagon GLS
E - 4 Door GLX
F - 4 Door Wagon GLX
F - 4 Door Custom GL
G - 4 Door Wagon GL
H - 4 Door Base
J - 4 Door Deluxe GLX / GLS
N - 4 Door Wagon Custom GLX

5 - Engine
Contact Dealer for Detailed Engine Information

6 - Restraint System
0 - Active
2 - Passive w/Man Lap Belt
4 - "ELRA"
5 - Active Belts w/Driver Air Bag
8 - Active Belts w/Dual Air Bags
9 - Passive

7-8 Model
15 - 1983-93 Convertible, Cabriolet
16 - 1983-88 Jetta
17 - 1980?-92 Rabbit, Pickup, Golf, GTi
1C - New Beetle
1E - 1995 Cabrio
1G - 1989-92 Golf / Jetta
1H - 1993-95 Golf / Jetta
24 - VW Transporter (Pickup and Multivan)
25 - 1983-92 Vanagon, Transporter Van
30 - 1987-93 Fox
31 - 1990-95 Passat
32 - 1983-88 Quantum 2 Door and 4 Door
33 - 1985-88 Quantum Station Wagon and Quattro
3A - 1995 Passat
43 - Audi 5000 / older
44 - Audi 5000/100/200/V8
4A - Audi S4/100CS/V8
50 - 1990-95 Corrado
53 - 1983-88 Scirocco
60 - 1994-95 Corrado
70 - EuroVan
78 - Passat?
81 - Audi 4000
83 - Audi 4000
85 - Audi Coupe GT
89 - Audi 90
8A - Audi 90
8B - Audi Coupe

9 - VIN Check Digit
Manufacturer's Internal Code

10 - Vehicle Model Year
1 – 1971 2 – 1972 3 – 1973 4 – 1974 5 – 1975 6 – 1976 7 - 1977
8 – 1978 9 - 1979

A – 1980 B – 1981 C – 1982 D – 1983 E – 1984 F – 1985 G - 1986
H – 1987 J – 1988 K – 1989 L – 1990 M – 1991 N – 1992 P - 1993
R – 1994 S – 1995 T – 1996 V – 1997 W – 1998 X – 1999 Y - 2000


1 - 2001
2 - 2002
3 - 2003
4 - 2004

11 - Assembly Plant
A - Ingolstadt
B - Brussels
E - Emden
G - Graz
H - Hanover
K - Osnabruck
M - Mexico
N - Neckarsulm
P - Brazil
S - Stuttgart
V - Westmoreland, PA, USA
W - Wolfsburg
Y - Spain

12 - 17 Serial Number
Sequential Production Number

duminică, 13 februarie 2011

iluminare bord volkswagen transporter

am avut ieri un client cu un volkswagen transporter care nu mai avea bordul iluminat deloc si credea ca are un scurt pe undeva .ciudat era ca afara ardeau pozitiile , iar iluminare bordului se face pe acestea. ardeau si becurile de la climatizare , asa ca nu a ramas decat sa-i demontez bordula ( numai ceasurile,cum se zice)sa vad ce-i acolo ,poate un contact imperfect pe mufa sau cablaj intrerupt . am constatat ca de fapt el avea arse toate  becurile de iluminare ,si aici intervine partea interesanta . becurile sunt de 1,5 W .a plecat omul sa caute ,dar nu avea nimeni pe stoc ,plus ca erau vreo 8 lei bucata ,iar la zece bucati de inlocuit....am apelat la un artificiu , le-am inlocuit cu unele de dacie ,1leu buc ,tot de 1,5W ,le-am pus in soclul original si merg perfect ,numai ca nu au sigla de vw pe ele . aceleasi beculete de iluminare merg si pe opel pe intreaga gama doar ca trebuie sa pastrezi soclul original . partea cea mai delicata este cu demontarea ceasurilor , se scoate masca care le acopera care-i prinsa in clipsuri din plastic care se pot rupe la demontare , asa ca trebuie multa rabdare , pentru ca la remontare nu se va mai siguranta bine , va ramane distantata .
  multa sanatate!

sâmbătă, 12 februarie 2011

benzina la moldoveni

chiar acuma am ajuns acasa de la moldoveni . am fost de mi-am facut plinul de benzina si gpl .benzina este 15,35lei moldovenesti ceea ar iesi la 4,2lei pe litru , iar gpl este 7,8 lei moldovenesti,adica 2ron.la un plin de benzina si unul de gpl te scoti cam cu un milion,ceea ce nu-i prea rau.in vama se sta un pic nu chiar exagerat ,totul a durat vreo doua ore si jumatate,se sta de cand cu evenimentele din vama.controlul este destul de sever nu-ti da voie cu mai mult de doua pachete de tigari . ma uitam la lukoil la ei numai masini romanesti ,s-au orientat este la 500metri de vama .
  bafta ,o zi buna!
 ps: ama scris articolul pentru ca ieri m-am chinuit vreo doua ore pe net sa aflu preturile si n-am gasit nimic concret.

vineri, 11 februarie 2011

reparatie macara electrica la golf3

golful 3 are macarale electrice pe sufa . cel mai adesea apar probleme la sufa respectiva care se infasoara pe un tambur . daca  motorasul de antrenare si modulatorul sunt bune (se verifica prin demontare ,are 6 suruburi cu torx 25,se cupleaza mufa si se apasa pe butonul de comanda,motorasul trebuie sa se roteasca in ambele sensuri) se inlocuieste sufa respectiva care vine ca si kit de reparatie , cu toate elementele pe ea .operatiunea necesita experienta ,se va tine cont la demontare de sensul de infasurare (se face o schita in momentul demontarii ,lucru ce pare redundant dar va va scuti de foarte mult timp pierdut).se va acorda o atentie deosebita clemelor de prindere care sunt din plastic si sunt destul de casante . in cazul in care achizitionati o sufa sh (de obicei se vinde impreuna cu tijele de culisare ve-ti fi scutit de mult efort , inlocuinduse doar motorasul respectiv .la sh pretul unei asemenea sufe este de aproximativ 150 lei la ora actuala.timpul necesar pentru o astfel de operatiune este de 2,5 h,cu tot cu demontarea-remontarea panoului de usa.
MACARA GOLF3,GOLF4

KIT REPARATIE MACARA

MACARA SH
  o zi deosebit de buna va doresc!

joi, 10 februarie 2011

uch logan
loganul are uch interior (unitate control habitaclu) care indeplineste functiile de releu de semnalizare , modul de comanda a inchiderii centralizate si imobilizator.in functie de nivelul de echipare sunt 4 uch ,numerotatae cu N1,N2,N3 sau N4.functia de receptor al telecomenzii este implementata doar pe N4.
 in momentul in care se doreste montarea unei alarme pe logan , legaturile se fac doar pe  pe mufele care intra in acesta . pe uch se gaseste si iesirea pentru martorul de usi deschise care se foloseste la alarma pentru trigerare alarma . (am gasit unele alarme care erau legate la plafoniera ceea ce pentru  majoritatea alarmelor duce la o functionare necorespunzatoare , datorita faptului ca apare temporizarea).durata instalarii este de aproximativ 45 de minute .

BORDURI TUNATE
(SE SCHIMBA CULOARE BORD)


miercuri, 9 februarie 2011

un blog despre masini

 despre masini se pot spune multe.le putem iubi sau sa le vedem doar ca pe un obiect care ne duce din punctul a in punctul b.pentru unii au devenit un fetis , pentru altii masina spune mai multe despre el decat el insusi .lucrand in domeniul acesta , si fiind pasionat de ceea ce fac ,m-am saturat sa citesc o multime de aberatii pe bloguri ,despre frunze cazute ,mate lesinate ,femei ranite si alte-alea.asa ca mi-am spus de nu?de ce sa nu fac un blog despre ceea ce-mi place ,despre ceea ce-mi ocupa jumatate din viata ,despre ceea ce ma hraneste si-mi asigura benzina din masina?am primit cateva comentarii ca vezi doamne ar trebui sa fiu mai concis si sa prezint doar cateva lucrari pe care pot sa le fac.ar semana mai mult a reclama .eu scriu despre ceea ce am facut peste zi ,poate nu sunt intotdeauna coerent sau extrem de precis ,dar daca gasiti ceva care v-ar fi de folos va stau la dispozitie cu placere.


 
TERMOSTAT GOLF IV
   o zi buna!
FARURI TUNINNG GOLF IV

CEASURI CU PLASMA PT GOLF IV


marți, 8 februarie 2011

inchidere centralizata bmw

 modulul de inchidere centralizata se afla in dreapta sub torpedou.masina se poate inchide-deschide de la ambele portiere si de la portbagaj.actuatoarele contin si comutatoarele de usa,ir in cazul defectarii unuia blocheaza intreaga inchidere(se inchide si se deschide imediat,ca si cum ar fi o usa deschisa).

luni, 7 februarie 2011

SINCRONIZARE TELECOMENZI LA OPEL


        TEC DE MULTE ORI PERSOANE LA CARE NU MAI FUNCTIONEAZ TELECOMENZILE INCHIDERII CENTRLIZATE DE LA OPEL.PROCEDURA DE SINCRONIZARE ESTE FOARTE SIMPLA . IN PRELABIL SE VERIFICA FUNCTIONAREA INCHIDERII DE PE PORTIERA MASINII .DACA ACEASTA FUNCTIONEZA NORMAL ,PASUL AL DOILEA ESTE VERIFICAREA SEMNALULUI DE RADIOFRECVENTA DE CATRE TELECOMANDA .ACESTA SE VERIFICA CU AJUTORUL UNUI APARAT RADIO FIXAT PE UNDE MEDII ,SEMNALUL EMIS DE TELECOMANDA AVIND FRECVENTA DE 434 MHZ.LA ACTIONAREA UNUI BUTON DE PE TELECOMANDA APARE UN BRUM SPECIFIC.DACA ACEST BRUM LIPSESTE SE VERIFICA STAREA BATERIILOR , EVENTUAL SE INLOCUIESC .SE MASOARA CONTACTELE BUTOANELOR DE COMANDA .
        LA FINAL ,SE PUNE CONTACTUL MASINII TIMP DE 10 SECUNDE ,DUPA CARE CU CONTACTUL PUS SE APASA UNUL DIN BUTOANELE DE PE TELECOMANDA.ACEASTA TREBUIE SA EXECUTE COMANDA PRIMITA.
   DESINCRONIZAREA APARE MAI ALES IN CAZUL IN CARE SE SCOATE BATERIA DE PE MASINA.
     O ZI EXCELENTA VA DORESC!

duminică, 6 februarie 2011

alarma cu chei briceag

Alarma Thunder cu cheie briceag

CARACTERISTICI:
- armare / dezarmare
- deschiderea portbagajului (optional)
- inchiderea automata a geamurilor (optional)
- modul silentios
- armare la punerea cheii in contact si la deshiderea vreunei usi
- alarma la impact
- dezactivarea alarmei (mod valet)
- avertizare pentru inchiderea portierelor
- armare / dezarmare automata
- localizre autovehicul
- memorarea evenimentelor
- protectia inpotriva falsei dezarmari
- antifurt
- SOS
- armare automata
- pastrarea memoriei
- atentionarea la parcarea pe marginea drumului

OPTIONAL:

- Senzor volumetric
- Senzor perimetru
- Actuator deschidere portbagaj
- Modul ridicare geamuri
CONTINUT CUTIE:

- unitate centrala
- 2 cuple(mufe)cu fire
- 2 telecomenzi cu 4 butoane
- 1 senzor de soc dubla zona
- 1 sirena cu 6 tonuri
- 1 LED indicator de stare
- 1 releu bloc motor
- 1 instructiune de utilizare si montare


PARAMETRII TEHNICI:

1- Unitate centrala:
- tensiune de lucru: 10-13 V
- electricitate: <20>115 dB

2-Telecomanda:
- tensiune de lucru a bateriei:12V/27A (GP)
- electricitatea statica: <1>

Pret 155 Lei

BMW


 VESNICUL FASCINANT BMW!!!!!

FARURI CU LED

Farurile care funcţionează pe baza tehnologiei LED îmbunătăţesc autonomia modelelor electrice cu până la 10 kilometri. Studiul a fost realizat în SUA de către Osram.
Tehnologia LED utilizată în construcţia farurilor unora dintre maşinile electrice pe care le vom vedea pe şosele în următorii ani poate să îmbunătăţească autonomia acestor maşini cu până la 10 kilometri în raport cu maşinile echipate cu faruri cu lumini clasice. Conform unui studiu realizat de Jonathan Dunlap, inginer al Osram Sylvania SUA, tehnologia ultimilor cinci ani a permis ca LED-urile să folosească doar 25% din energia utilizată de becurile cu halogen.
"Un sistem LED eficient poate mări autonomia maşinii electrice cu aproape 10 kilometri. Chiar şi în maşinile convenţionale, un sistem LED de 28 de waţi emite doar 196 de grame de CO2/100 km, o valoare mică în comparaţie cu cele 768 de grame CO2/100 km emise de becurile tradiţionale pe halogen de 110 waţi", susţine cercetătorul american.
Pe lângă avantajele energetice ale sistemelor de ilumat pe baza tehnologie LED, este foarte important de ştiut faptul că un LED are o perioadă de funcţionare foarte lungă, de peste 50.000 de ore, ceea ce echivalează cu însuşi ciclul de viaţă al unei maşini.

DESPRE ALTERNATOARE


 
   IN PRINCIPIU ALTERNATORUL ESTE GENERATORUL DE CURENT AL MASINII . EL ESTE UN GENERATOR DE CURENT TRIFAZAT LA IESIREA CARUIA SE MONTEAZA O PUNTE DE DIODE TRIFAZATA , NECESARA PENTRU REDERESAREA TENSIUNII .IN MAD NORMAL ,TENSIUNEA GENERATA DE ACESTA ESTE DE 14,2-14,4 V .ALTERNATORUL ASIGURA CURENTUL NECESAR REINCARCARII BATEREI SI CEL NECESAR CONSUMATORILOR CAND MOTORUL ESTE  PORNIT .REGLAREA TENSIUNII DE IESIRE SE FACE PRIN INTERMEDIUL RELEULUI REGULATOR , CARE MODIFICA CURENTUL CARE TRECE PRIN ROTOR , MENTININD ASTFEL O TENSIUNE CONSTANTA LA IESIRE . ALTERNATORUL ESTE ANTRENAT DE O CUREA , DENUMITA CUREA DE ACCESORII  (PRIN INTERMEIUL EI POT FI ANTRENATE SIMULTAN SI COMPRESORUL DE AER CONDITIONAT SI POMPA DE SERVODIRECTIE).

sâmbătă, 5 februarie 2011

INCHIDERE CENTRALIZATA PE OPEL ASTRA

PE NOILE MODELE DE OPEL ASTRA ESTE O INCHIDERE SPECIFICA ,FOARTE FIABILA ,DAR MAI POT APAREA PROBLEME UNEORI.NECAZUL ESTE CA ACTUATOARELE DE BLOCARE-DEBLOCARE FAC CORP COMUN CU BROASCA ,DECI IN CAZUL (destul de rar de altfel) IN CARE CEDEAZA VREUNUL , TREBUIE INLOCUITA CU TOTUL  DACA VRETI NEAPARAT UNUL ORIGINAL . ESTE DESTUL DE COSTISITOR SI-I O OPERATIUNE DELICATA.CA IDEE , SE DEMONTEAZA PANOUL DE USA ,SI DUPA ACEEA SE SCOATE RAMA DE GHIDAJ POSTERIOARA A GEAMULUI.DUPA ACEASTA AVETI ACCES LA BROASCA SI LA YALA . SE DEMONTEAZA MANERUL DEDESCHIDERE DIN INTERIOR PENTRU A LASA LIBERA TIJA DE COMANDA , CARE SE SCOATE DI GHIDAJUL DE PLASTIC (atentie , este destul de casant)SE ELIBEREAZA TIJA DE BLOCARE-DEBLOCARE MANUALA CU TOT CU SUPORTUL EI ,CARE ESTE FIXAT PRINTR-UN HOZSURUB SI ARE SI O CLEMA DIN PLASTIC,DUPA CARE SE SCOT SURUBURILE DE FIXARE ABROASTEI (3 buc , cu torx 30).SE INLOCUIESTE , OPERATIUNEA DE MONTARE FIIND IN ORDINE INVERSA . NU NECESITA REGLAJE , DACA SE FOLOSESTE PIESA ORIGINALA . IN CAZ CA DORITI MONTAREA UNUI  ACTUATOR UNIVERSAL , DE GENUL CELOR CARE SE GASESC IN KITURILE DE INCHIDERE CENTRALIZATA , SE CUPLEAZA  PE CAMA PE CARE VINE  TIJA  MANUALA DE BLOCARE-DEBLOCARE ,FACAND O GAURA DE 3MM,TIJA CTUATORULUI FIIND SUB FORMA DE S . REGLAREA CURSEI SE FACE PRIN MODIFICAREA POZITIEI ACTUATORULUI ,MAI SUS SAU MAI JOS , DUPA CAZ,ASTFEL INCAT CURSA SA SA FIE IN MIJLOCUL INTERVALULUI . OPERATIUNEA NECESITA EXPERIENTA SI MULTA RABDARE .CA SCULE NECESARE , PE LANGA TORX 30 (soricel) , ESTE BINE SA AVETI SI UN PRELUNGITOR CU  CAP MAGNETIC , DEOARECE ACCESUL IN PORTIERA ESTE DESTUL DE MIC , FIIND BLOCAT DE SUPORTUL MACARALEI DE LA GEAM CARE ESTE FIXAT IN POPNITURI ,SI-I BINE SA NU-L DEMONTATI.
   SPER CA V-AM FOST DE AJUTOR! O SA INCERC SA FAC UN TUTORIAL VIDEO.

INCHIDERE CENTRALIZATA MATIZ SI CHEVROLET SPARK

    DESI PARE EXTREM DE SIMPLA LA PRIMA VEDERE ,NU ESTE CHIAR ASA.IN PRIMUL RAND ,IN PORTIERA DE LA SOFER NU SE AFLA UN ACTUATOR , CI UN COMUTATOR INCHIS -DESCHIS. NU POATE FI INLOCUIT DEOARECE FACE CORP COMUN CU BROASCA DE INCHIDERE A PORTIEREI.SOLUTIA CEA MAI SIMPLA SI CEA MAI EFICIENTA ESTE SA SE MONTEZE UN ACTUATOR CARE COMANDA ACEST COMUTATOR.ESTE SPATIU SUFICIENT ,SI NU PREZINTA PARTICULARITATI DEOSEBITE PENTRU CEI CU OARECE EXPERIENTA IN ACEST DOMENIU.CHINUL VINE DOAR LA TRECEREA CABLURILOR DE LEGATURAPRIN MUFA DE LA STALPUL USII . UNITATEA CENTRALA SE MONTEAZA CLASIC ,SUB BORD ,FARA A OBTURA ACCESUL LA SIGURANTE.

vineri, 4 februarie 2011

DESPRE ALARME

MA OCUP CU MONTAREA ALARMELOR AUTO SI A INCHIDERILOR CENTRALIZATE,SI ZIC CA MA PRICEP PUTIN (AM PESTE 1000 DE ALARME MONTATE,DINTRE CELE MAI DIVERSE MARCI).BLOGUL ASTA L-AM DESCHIS PENTRU CA M-AM SATURAT PANA PESTE CAP DE ,, SFATURILE" UNOR TIPI CARE CRED CA DACA SI- AU MONTAT O ALARMA PE PROPRIA MASINA ,GATA ,AU DEVENIT MONTATORI DE ALARME.TOT LA FEL ,DIVERSI INDIVIZI FAC DIN ASTA O OPERATIE FOARTE DIFICILA ,PLINA DE RISCURI,S-AU INCEARCA SA-SI VANDA MARFA.ADICA,PE VOLKSWAGEN TOURAN,NU MERGE DECAT ALARMA PE CAN-BUS,DE LA 5,5 MIL IN SUS,PLUS MANOPERA 1,5 MIL.STUPOARE, MERGE EXCELENT SI O ALARMA LOW-COST,EAGLEMASTER,DE 1,5MIL SI MANOPERA DE 1,2MIL.SI MERGE EXCELENT,INDEPLININD TOATE FUNCTIILE DE BAZA ALE UNEI ALARME ,FARA GADGETURI DE AIUREA ,CARE MAI MULT TE INCURCA DECAT SA TE AJUTE.DACA AVETI PROBLEME DE GENUL ASTA ,CONTACTATI-MA,VA STAU ORICAND LA DISPOZITIE.
O ZI BUNA!!!!

joi, 3 februarie 2011

Istoria VW

    Aparitia celui mai mare producator auto european are loc intr-o perioada tenebroasa a istoriei ,in anul 1938,in Reichul nazist al lui Adolf Hitler.Acesta reprezinta materializarea unei idei a dictatorului de a crea o masina populara ,foarte accesibila ca pret . Motivatia dictatorului de a crea o astfel de masina este foarte controversata , dar este indisolubil legata de pregatirle de razboi ale Germaniei din acea perioada . Cel mai probabil , aparitia ,,masinii poporului" avea sarcina de a masca rolul strategic a vastei retele de autostrazi construite in mod alert in Germania nazista dupa 1933 .
    Infintarea companiei are loc in 1937 ,sub un nume care astazi ar parea cel putin hilar , Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH (Societatea pregatitoare a masinii populare germane, cu responsabilitate limitata).Proiectul a fost incredintat inginerului Ferdinand Porsche ,care a realizat atat prototipul masinii cat si proiectarea fabricii.
    Cerintele tehnice ale proiectului erau foarte vagi , limitindu-se in a spune doar ca ,,masina trebuie sa fie ieftina si buna si sa poata transporta 2 adulti si 3 copii".Solutia tehnica aleasa de Porsche a raspuns stralucit la ceste cerinte ,ducand la crearea unui model care costa in acea vreme 900Reichmarks (aproximativ 400euro).Asupra acestei solutii tehnice alese planeaza foarte multe controverse , Porsche fiind acuzat ca s-a inspirat din prototipul lansat in 1925 de inginerul Bela Beranyi sau din modelele Tatra T77 si Tatra T79 realizate de austriacul Hans Ledwinka . Oricare ar fi adevarul ,nu cred ca i se poate nega lui Porsche dreptul de a fi nominalizat ac si creator al acestei legende din lumea auto.
    Modelul initial a primit denumirea de VW Kaefer si a primit o motorizare de 1200cmc,benzina.Solutia aleasa a fost de amplasare a motorului in spate , iar racirea sa fie cu aer .Aceasta solutie simplifica mult procesul tehnologic de productie si a eliminat o serie de componente (pompa apa ,rdiator ,traseu racire) permitand obtinerea unui cost foarte mic ,de 400euro ,asa cum am amintit .Motorul initial cu care a fost dotata masina dezvolta o putere de 23,5CP. Ulterior ,au fost montate motoare cu cilindree mai mare de 1300 si 1500cmc ,care dezvoltau o putere superioara.
   Amplasarea fabricii a fost facuta in Wolfsburg . Trecerea la productia de serie a avut un succes rasunator ,fiind inscrise un numar de 339.000 de persoane pentru achizitia acestui model ,un numar de cumparatori remarcabil pentru acele vremuri.Cu tot acest succes ,pe piata au fost livrate un numar foarte restrans .Izbucnirea celui de al doilea Razboi Mondial la 1 septembrie 1939 odata cu atacarea Poloniei de catre Germania nazista , a facut ca fabrica sa treaca la productie militara .Pe platforma VW Kaefer (mult mai cunoscuta sub denumirea engleza de VW Beetle) au fost produse autovehicolele militare Porsche Type 82 si amfibia Porsche Type 166.
    Pe perioada razboiului in fabrica au fost fortati sa lucreze persoane deportate de regimul nazist in lagare de concentrare .Ele au fost fortate sa lucreze in conditiile inumane impuse de garzile SS.Insusi Ferdinad Porsche cat siginerele acestuia Anton Piech,care au condus fabrica in aceasta perioada au fost acuzati de crime de razboi,dar nu au fost condamnati .Aceasta perioada neagra a istoriei VW este de multe ori trecuta sub tacere ,totusi a fost asumata ,poate prea tardiv de companie, in 1998, prin plata unor compensatii supravietuitorilor acelei perioade.Fabrica a fost supusa bombardamentelor aeriene  strategice ale Aliatilor ,fiind distrusa in totalitate.
  Odata terminat razboiul ,initial s-a pus problema demolarii totale a fabricii .Controlul asupra fabricii a fost preluat de catre englezi.Comenzile armatei britanice au asigurat supravietuirea si refacerea fabricii .In aceasta perioada au existat numeroase incercari ca fabrica sa fie preluata de un producator strain insa atat Ford cat si GM au considerat ca aceasta nu are nici un viitor ,fiind sortita disparitiei ,si prin urmare au refuzat . Abia in 1948 s-a reluat productia de masini de serie sub conducerea fostului CEO de la Opel ,Heinrich Nordoff.
     Succesul VW vine in 1950,cand se impune pe piata germana .Din acest moment urmeaza o perioada accelerat de dezvoltare a companiei ,in numai 5 ani (1955) ajungand sa treaca de 1milion de unitati fabricate.
     Logo-ul VW, ramas in mare neschimbat de la inceputuri si pana astazi, a fost desenat de Franz Reimspiess, un inginer al companiei, cel care a dezvoltat si motorul primului Beetle. Pentru realizarea sa, germanul a primit 50 de marci germane.

miercuri, 2 februarie 2011

Despre masini ,intertinere si reparatii

VA SALUT!
  Blogul de fata are rolul de a relata experienta personala din domeniul auto.Nu este dedicat unei singure marci ci se refera la domeniul auto in general,particularizand acolo unde este cazul.Acest blog cuprinde o serie de linkuri ,pe care le consider utile ,spre diverse magazine de unde puteti procura materialele necesare intretinerii masinii dumneavoastra .Altele va directioneaza spre downloaduri a diverse software care va pot ajuta pentru decodarea radio sau alte utilitati.Sper sa-l fac destul de interesant ,astfel incat sa va capteze atentia.Prin intermediul comentariilor putem tine legatura permanenta astfel incat sa va raspund problemelor pe care le intampinati ,in masura posibilitatilor.
   Veti gasi numeroase referiri si aprecieri asupra gadgeturilor aftermarket pe care doriti sa le instalati pe masina dvs .Avand un atelier propriu in care execut astfel de lucrari cred ca va pot ajuta cu diverse opinii asupra acestora ,care va vor ajuta in luarea deciziei de achizitie  si  ainstalarii acestora.Voi prezenta diverse tipuri de alarme si modul specific in care se monteaza pe un anumit model.va pot oferi cu placere sfaturi si documentatie pentru a putea face acest lucru fara a apela la service.
  Un alt domeniu la care voi face referiri dese pe acest blog este cel al interfetelor si testerelor de diagnoza auto.Lucrand zilnic cu acestea ,le cunosc foarte bine plusurile si minusirle acestora.De obicei ,acestea sunt prezentate ca ,,cel mai bun,calitate A++++......,cel mai nou",fara aface referire asupra cerintelor pentru instalare si a modului de utilizare.Cu siguranta va pot consilia in achizitia unui tester daca doriti acest lucru.
  Domeniul de decodare radio este vast si acolo unde se poate voi da codul.Nu in toate cazurile se poate obtine acest cod dupa serial ,si voi mentiona acest lucru.Voi prezenta in cadrul blogului si aparatura si tutoriale video pentru acest gen de lucrari .
   Sper ca v-am atras atentia asa ca nu mai ramine decat sa pornim la drum!
             O zi excelenta va doresc!